maandag 14 oktober 2013

L1 en L2 : Natuur, afval : Naar de bio-boomgaard van Eykeren

Vandaag in de namiddag brachten we samen met L2 een bezoek aan de bio boomgaard Van Eykeren in Watervliet.
We werden daar goed ontvangen en kregen uitleg over wat er rond deze tijd in de boomgaard gebeurt.We kregen al direct een vers geplukte appel om te proeven. Mmmm, lekker sappig. Al hadden verschillende kindjes het moeilijk om in de appel te bijten door ontbrekende tandjes ... ;-)

We trokken met zakken in de hand de boomgaard in om appelen te plukken. Er werd ons getoond hoe we dat moesten doen en iedereen mocht natuurlijk ook zelf eens proberen plukken.
Jammer dat het tijdens het plukken hard begon te regenen.

De geplukte appels worden woensdag 16 oktober, op "Wereldvoedseldag" aan alle kinderen aangeboden als 10-uurtje in teken van de actie 'Eet LOKAAL, denk GLOBAAL"
We vestigen woensdag tijdens de lessen dan op allerhande manieren aandacht op het voordeel van lokaal fruit. Lokaal geteeld fruit eten is dus niet alleen gezond, er is ook minder tot geen verpakkingsafval, de milieukost van het transport is lager en het moet niet onnodig lang bewaard worden in allerhande koelsystemen. Op die manier verkleinen we onze 'ecologische voetafdruk’.
De kinderen mochten ook afgevallen appelen oprapen die dan woensdag op school in verschillende klassen verwerkt zullen worden.
De appels die besteld werden, worden woensdag met de kinderen meegegeven. Alvast bedankt om lokaal geteelde appels aan te kopen.
Voor meer foto's : klik hier.

Geen opmerkingen: