woensdag 16 oktober 2013

Hele school : Natuur : Eet lokaal, denk globaal

Vandaag brachten we een groot deel van de dag door in de Schoolstraat. We namen met heel de school samen een eerste hap van de appels die we plukten in de boomgaard.

De campagne ‘GoodPlanet Actions’ van GoodPlanet Belgium startte met haar eerste actiedag ‘Eet lokaal’ op 16 oktober 2013. Met deze actie willen de kinderen bewijzen dat iedereen, op elke dag, iets kan doen voor onze planeet. De leerlingen uit de 1ste graad van de GO! school De Wegwijzer uit Assenede hebben 40 kilo appels geplukt bij de Watervlietse bio appelboer Van Eyckeren.
Tijdens het tienuurtje werden de zelf geplukte appels uitgedeeld aan alle kinderen. Lokaal geteeld fruit eten is dus niet alleen gezond, er is ook minder tot geen verpakkingsafval, de milieukost van het transport is lager en het moet niet onnodig lang bewaard worden in allerhande koelsystemen. Op die manier verkleinen we onze 'ecologische voetafdruk’.

De kinderen van L2 en wijzelf zorgden voor de nodige appels
De kinderen uit de 2de graad zongen het lied 'Doe het nu' van Nic Balthazar om de ganse school attent te maken op de klimaatsverandering.
De kinderen van de 3de graad maakten soep voor alle kinderen. Zij brachten uit eigen tuin of die van hun familie of buren, groenten mee. Door de grote hoeveelheid soep duurde het even voor ze klaar was en wij kregen de primeur om de soep te proeven.
In de kleuterklassen werd er dan weer lekkere appelmoes en appelcake gemaakt.

Geen opmerkingen: