dinsdag 19 november 2013

L1 en L2 : Afval : Bezoek aan de kringwinkel

Onze school heeft oog voor de toekomst van onze planeet. Daarom nemen we deel aan de acties van GoodPlanet Belgium. Dit schooljaar zetten we ons 5 keer in om met een simpele geste mee te werken aan een ‘GoodPlanet’. Een heleboel andere scholen zullen op hetzelfde moment dezelfde symbolische daad stellen. Met hoe meer we zijn, hoe groter het positieve effect voor onze planeet.

Onze eerste actie: ‘Eet lokaal denk globaal’, was een succes. De leerlingen aten een appel geplukt door de leerlingen van de eerste graad en met de geraapte appels werd een lekker appelgerechtje gemaakt.
Zero afval is de tweede actie van GoodPlanet Actions. Daarbij staan we stil bij de hoeveelheid afval die we produceren. Onze overconsumptie van wegwerp- of niet-duurzame producten verhoogt de CO2-uitstoot en heeft een onmiskenbare impact op het milieu. Gekaderd binnen ‘De Week van de Afvalvermindering’ organiseert Goodplanet Belgium de actie ‘Zero Afval’.


Onze klas bracht een bezoek aan de kringwinkel. Heel wat kinderen brachten oude spullen mee van thuis die nog niet in de afvalbak horen maar hergebruikt kunnen worden. In de kringwinkel krijgen die spullen een tweede leven.
Iedereen mocht als bedanking een knuffel uit de mand kiezen.
Het werd een leuke, leerrijke uitstap.

Kringwinkels willen bijdragen aan een duurzame wereld. Daarom werken ze aan:
- sociale tewerkstelling
- aandacht voor het milieu : Herbruikbare spullen worden opgehaald en weer verkocht.        Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. Jaarlijks besparen we zo bijna 52 000 ton cO2*. Hiermee kunnen 21 317 huizen gedurende één jaar verwarmd worden.
- aanbod originele en betaalbare spullen







 Voor meer foto's, klik hieronder

Geen opmerkingen: