vrijdag 14 februari 2014

L1 / Leegstraat : Energie : Dikke Truiendag

Vandaag planden we enkele ludieke activiteiten rond 'Dikke Truiendag'
De chauffage in de klas stond heel wat lager, maar we waren erop voorzien.
De meesten hadden een warme/leuke muts of hoed mee. Deze bleef vandaag aan in de klas. ook het fleecedekentje werd in de klas gebruikt. Gezellig !

Telkens één van de voorziene activiteiten rond Dikke Truiendag was gedaan, kleurden we een hartje op het opdrachtenblad.
Lars en Laure hadden hun hoed speciaal uitgedost met hartjes voor Valentijn.


Vlak voor de speeltijd warmden we ons met lekkere soep.
Juf maakte tomatensoep en de mama van Imraan zorgde voor lekkere preisoep. Beide pannen soep waren al heel snel leeg. Dat smaakte zeg ! Bedankt mama van Imraan.

2 weken geleden was er een oproep om te zorgen voor een groot lappendeken te maken met restjes stof. Heel wat mama's en een oma van de kleutertjes gingen ijverig aan het werk.
Ook Annie zijn we heel erg dankbaar want zij zorgde er donderdag voor dat alle gemaakte delen aan elkaar werden genaaid en werkte het geheel af door er nog een groot stuk aan toe te voegen.
Het werd een prachtig lappendeken waar we ons met alle kinderen symbolisch onder warmden.
Het deken zal nu verder gebruikt worden in de kleuterblok voor de circustent en later voor de slaaphoek bij de peutertjes.
Onze MOS mascottes Rik en Annie lieten zich samen in een wel heel speciale trui zien !

Anneke had een aantal truien boven elkaar aangetrokken. Het was aan de kinderen om te raden hoeveel tuien ze wel aanhad. Het waren er 4. Tiany was de enige van de klas die het juist geraden had. Zij mocht dan ook het laatste activiteiten-hartje kleuren.


Geen opmerkingen: