dinsdag 6 oktober 2009

Tutti Frutti

Dankzij 'Tutti Frutti' eten deelnemende kinderen niet alleen één keer per week fruit op dinsdag, ze leren zo ook verschillende soorten fruit ontdekken. Dat maakt hen vertrouwd met nieuwe smaken.
Het project gaat trouwens verder dan alleen maar het verdelen van fruit: de vaste fruitdag vormt het aanknopingspunt voor een bredere werking rond fruit en gezonde voeding in de klas en in de school.
Daarnaast hechten we ook belang aan het milieu. Het fruitafval gaat in een emmer en wordt wekelijks naar het compostvat gebracht.

Vandaag was de eerste officiële tutti frutti-dag.
Er stond een pruim op het menu. Eén van de klastaken is helpen bij het uitdelen van het fruit. Muhamed stond deze week in voor deze taak. Hij moest ook zorgen dat het fruitafval in het compostvat terecht kwam.
Waarom een Tutti Frutti project?
Kinderen eten de laatste jaren steeds minder fruit en groenten. Op dit moment eten jonge mensen nauwelijks de helft van de hoeveelheid die wordt aanbevolen. Groenten en fruit zijn nochtans gezond; ze helpen de welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diverse kankers, overgewicht, long- en oogaandoeningen te voorkomen.
Kinderen vinden fruit wel lekker, maar eten het veel te weinig. Door samen fruit te eten en er extra aandacht aan te besteden, hopen we dit een beetje te veranderen.

Geen opmerkingen: