Vandaag deden we een groepswerk rond de vlinder. De kinderen zochten zelf op wat de delen zijn van een vlinder, hoe de levensloop eruit ziet, wie de vijanden zijn en hoe ze zich trachten te camoufleren en wat het verschil is tussen een dag- en nachtvlinder. Naast informatie opzoeken, kreeg elk kind een taak: organisator, materiaalmeester, bemiddelaar, tijdsbewaker of verslaggever. De kinderen leverden goed werk! Nadien bracht 1 leerling verslag uit aan de andere groepen. Zo leerden ze ook nog eens van elkaar. En de juf zag dat het goed was!!!
Vandaag bestudeerden we de krokus en vooral de narcis. We sneden de knol en de bol door van de krokus en narcis. we zagen dat de knol van de krokus lijkt op een aardappel en de bol van de narcis op een ajuin. De kdn moesten heel hard lachen om "de rokken" van een ajuin.... Dit zijn de laagjes die een bol heeft. We benoemden alle delen van de narcis en na de waarneming tekenden de kinderen hele mooie narcissen!
Vandaag werd gestart met het in orde brengen van het tweede deel van ons schooltuintje. De grond moest worden klaargemaakt en moest eerst omgeploegd worden. Hartelijk dank aan de mama van Robin en Milan en haar broer Dries.
Weet je wat mijn oma me gaf ? Een olleke bolleke, en een echte toverstaf. Ze leerde mij een toverspreuk, hokus pokus pilatus krokus hokus pokus pas. Ze danste driemaal door het gras, en zwaaide driemaal in het rond. Toen kroop er hokus pokus, een krokus uit de grond !
Rousseau gebruikte levendige kleuren en sterke schaduwen om zijn landschap tot leven te brengen. Wij hebben nu zelf geprobeerd om een landschap te maken met sterke schaduwen en helder gekleurd fruit.
Binnenkort vertrekken we op plattelandsklas. Tijdens de lessen WO laat ik de kinderen kennismaken met de akkerbouw en de werkzaamheden van de akkerbouwer.
Doormiddel van korte opdrachtjes namen de kinderen eerst 'hun' aardappel onder de loep. Vooraleer we aan de aardappelsalade konden beginnen moesten de aardappelen geschild worden. De salade werd gesmaakt!